Bezē cepumi ar kafijas krēma pildījumu

500 g

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

100 g olas baltuma
200 g Dansukker pūdercukura
4 g Dansukker Vaniļas cukura
2 g sāls
4 g citronu sulas
10 g kakao

Pildījumam
125 g sviesta
40 g espresso kafijas
250 g tumšās šokolādes (70 %)
25 g Rīgas melnā balzāma

Instrukcijas

Cepumu pagatavošana:
Olas baltumu ar sāli puto, lēnām, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru. Masu turpina putot, līdz olas baltums kļuvis stingrs. Putošanas beigās pievieno citrona sulu.

Masu sadala divās vienlīdzīgās daļās. Vienai daļai pievieno kakao un samaisa.

Caur konditorejas maisiņu uz plāts spiež mazas “podziņas”.

Cepumus kaltē krāsnī 60 minūtes 100 °C temperatūrā.

Pildījuma pagatavošana:
Sviestu saputo, pievieno balzāmu un espresso kafiju. Tumšo šokolādi izkausē un lēni ieputo sviestā.

Pildījumu caur konditorejas maisiņu spiež uz vienas krāsas gatavajiem cepumiņiem, virsū liekot otras krāsas cepumiņus.

Receptes autori: Maija un Jānis Kairi

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.