Bazilika Panna Cotta ar šokolādes kūku

6 personām

Atzīme (5 gab)

Sastāvdaļas

Kūkai
2 olas
150 g Dansukker baltā smalkā cukura
150 g kviešu miltu
1,5 ēd. kar. kakao
1 tējk. cepamā pulvera
2 ēd. kar. verdoša ūdens

Panakotai
500 g saldā krējuma
100 g smalki sakapāta svaiga bazilika
100 g Dansukker želejas cukura "Multi"

Garnējumam
2 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
svaigas avenes
Dansukker pūdercukurs

Cepamais papīrs, cukurs pārkaisīšanai

Instrukcijas

Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru, iesmērē ar taukvielām. Saputo olas ar cukuru, līdz masa kļūst balta un gaisīga. Sajauc kviešu miltus un kakao ar cepamo pulveri un kopā ar ūdeni iemaisa maisījumu saputotajā masā. Ielej mīklu cepešpannā un cep cepeškrāsns vidū 250°C aptuveni 5 minūtes. Izgāž sacepumu uz iepriekš sacukurota cepamā papīra. Ļauj atdzist. Izmantojot glāzes, kuras vēlāk tiks izmantotas deserta pasniegšanai, izgriež no kūkas apļus.

Pagatavo krēmu: katliņā samaisa krējumu, baziliku un želejas cukuru, uzvāra un vāra 30 sekundes. Salej sešās glāzēs. Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.

Pirms pasniegšanas krēmu uzliek uz kūkas apļiem. Pārlej ar sīrupu. Garnē ar svaigām avenēm. Avenes apkaisa ar mazliet pūdercukura.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.