Sastāvdaļas
Mīkla Nr. 1
150 ml ūdens
25 g iepriekš pagatavota kviešu ierauga
150 g miltu
Ierauga recepti var atrast šeit
Ūdeni sasilda līdz 20°C un ielej bļodā. Pievieno kviešu ieraugu un enerģiski maisa, līdz tas vienmērīgi izšķīst ūdenī. Miltus iestrādā šķidrumā. Pārklāj bļodai pārtikas plēvi un atstāj uzbriest vai nu uz 4-6 stundām istabas temperatūrā, vai uz nakti ledusskapī.
Mīkla Nr. 2
3 g svaigā rauga
150 ml ūdens
2 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
360 g Manitobas miltu (milti ar ļoti augstu lipekļa saturu)
8 g sāls
Instrukcijas
Bļodā ielej ūdeni un pievieno raugu. Maisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pievieno sīrupu, iepriekš pagatavoto pirmo mīklu un miltus. 15 minūtes rūpīgi mīca vai nu ar rokām, vai ar mikseri uz lēniem apgriezieniem. Pievieno sāli un turpina enerģiski mīcīt, tagad uz augstiem apgriezieniem. Mīklu liek ietaukotā plastmasas toverī ar vāku un atstāj uz 2,5 stundām. Liek mīklu uz darba virsmas un sadala 2 vai 3 gabalos. Apklāj ar dvielīti un atstāj uz 15 minūtēm. Izveido no gabaliem bagetes. Mīkla būs ļoti irdena, tāpēc gabali vieglītēm jāpavelk garumā. Tad tos liek uz dvielīša, kas nokaisīts ar miltiem, un aptin dvielīti tā, lai mīkla celtos augšup, nevis briestu uz sāniem. Atstāj uzbriest uz pusotru stundu.
Cepešpannu liek krāsnī un sasilda to līdz 250°C. Uz pergamenta lapas uzliek kukuļus un tad lapu ar kukuļiem uzliek uz karstās pannas. Krāsnī ielej 50 ml auksta ūdens un nekavējoties aizver durtiņas. Pēc piecām minūtēm samazina temperatūru līdz 200°C. Vēl pēc 10 minūtēm atver krāsns durtiņas un mazliet pavēdina. To atkārto vēlreiz pēc nākamajām 10 minūtēm. Kopējais cepšanas laiks – 30 minūtes. Pēc tam bagetes ņem ārā un liek uz režģa atdzist.
Bagetes var padarīt pikantākas, pārsmērējot ar sasmalcinātu ķiploku. Ņem 1-2 daiviņas.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.