Bagātie kukuļi

2 gab.

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

200 ml rupja maluma miltu
700 ml rudzu miltu un kviešu miltu maisījuma
100 ml auzu pārslu
50 ml klijām
100 ml saulespuķu sēklu
1 ēd. kar. anīsa sēklu vai fenheļa sēklu (pēc izvēles)
1 tējk. sāls
4 tējk. dzeramās sodas
1 litrs sarūguša piena
75 ml Dansukker Tumšā cukura sīrupa

Instrukcijas

Visas sausās sastāvdaļas samaisa kopā mīklas bļodā. Pielej sarūgušo pienu un sīrupu, rūpīgi samaisa. Maisījuma sadala pa divām ietaukotām taisnstūrveida veidnēm. Cep krāsns vidējā daļā 200ºC apmēram stundu.

Varianti
pievieno 300 ml rīvētu burkānu vai biešu,
vai arī – 200 ml kaltētu dzērveņu,
vai arī – sarīvētu viena apelsīna mizu

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.