Sastāvdaļas
Aveņu biezenis
150 g aveņu
75 g Dansukker Ievārījuma cukura
Pamatne
50 g Dansukker Farīna cukura
150 g mandeļu pastas
10 g olu baltuma
2 g sāls
Dansukker pūdercukurs pamatnes izrullēšanai
Pildījums
35 ml ūdens
170 g Dansukker baltā cukura
70 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
100 g olu baltumu
5–10 g lakricas pulvera
Dekorēšana
400 g baltās šokolādes
Saldējot kaltētu aveņu drumstalas
Instrukcijas
Vispirms pagatavo aveņu biezeni. Avenes katliņā uz plīts uzkarsē, līdz tās sašķīdušas. Izberž caur sietu, lai atdalītu sēkliņas. Biezeni kopā ar želejas cukuru “Multi” uzvāra un tad ļauj atdzist 15 minūtes. Želejas cukurs “Multi” atdziestot biezē, tāpēc biezenis ik pa laikam jāapmaisa, lai tas nesarecētu.
Farīna cukuru, mandeļu pastu, sāli un olu baltumus sakuļ līdz pastas konsistencei. Novieto ledusskapī uz 15-20 minūtēm.
Cepeškrāsni noregulē uz 180 °C temperatūru. Uz galda izklāj cepampapīru, pārkaisa ar pūdercukuru, izrullē mandeļu mīklu puscentimetra biezumā un izspiež no tās 4 cm diametra aplīšus. Aplīšus novieto uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru, un cep 7 minūtes. Ļauj atdzist turpat uz pannas.
Ūdeni, cukuru un sīrupu lej katliņā ar biezu pamatni un uzkarsē līdz 118 °C temperatūrai.
Tikmēr olu baltumus saputo kopā ar vienu tējkaroti cukura. Verdošo sīrupu tievā strūkliņā, nepārtraucot putošanu, lej olu putās. Pievieno arī lakricas pulveri un vidējā ātrumā turpina putot vēl 6-8 minūtes, līdz masa sāk veidot vieglas putu galotnītes.
Meringas putas liek dekorēšanas tūtā ar apaļu uzgali, bet aveņu biezeņa masu liek dekorēšanas tūtā ar apaļu, mazu, šauru uzgali. Uz izceptajām mandeļu mīklas pamatnēm veido meringas putu virsotnes, bet ar tievo uzgali tajās uzmanīgi iespiež nedaudz aveņu biezeņa pildījuma. Uz 30 minūtēm kūciņas novieto ledusskapī, lai sastingst.
2/3 no baltās šokolādes daudzuma izkausē ūdens peldē. Noņem no plīts un iemaisa atlikušo 1/3 šokolādes. Meringas tornīšus apmērcē šokolādē un pārkaisa ar kaltēto aveņu drumstalām. Novieto ledusskapī sastingt.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.