Sastāvdaļas
Aveņu limonāde
300 ml ūdens
500 g aveņu
250 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
15 ml citrona sulas
Vaniļas saldējums
1 ola
70 g Dansukker dzidrā sīrupa
3 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
150 g saldā krējuma
Divu dažādu tilpumu silikona vai vienreizējie ledus trauciņi.
Instrukcijas
Vispirms pagatavo aveņu limonādi. Uzvāra ūdeni un ieber tajā avenes. Pārsedz ar vāku un uz mazas uguns vāra 10 minūtes. Neizšķīdušās ogas saspaida un šķidrumu caur sietu izkāš. Pievieno cukuru un citrona sulu. Vēlreiz uzvāra, līdz viss cukurs ir izšķīdis. Lej tīrās, izkarsētās pudelēs un novieto uzglabāšanai vēsumā.
Pagatavo saldējumu. Olas dzeltenumus, sīrupu un vaniļas cukuru bļodiņā sakuļ. Citā bļodā saputo olas baltumus.
Saldo krējumu saputo stingrās putās. Iecilā tajā olas dzeltenumu un cukura maisījumu. Beigās iecilā arī saputoto olas baltumu.
Saldējuma masu sadala apmēram 12 silikona vai vienreizējos ledus trauciņos. Iesprauž tajos saldējuma kociņus un novieto saldētavā uz vienu stundu.
Pagatavo limonādi: 100 ml sulas koncentrāta atšķaida ar 100 ml ūdens. Nelielu daudzumu limonādes ielej lielāko trauciņu apakšā un novieto tos saldētavā un 15 minūtēm.
Sasalušos saldējuma trauciņus izņem no saldētavas un izņem no formītēm. Sasalušos saldējuma gabaliņus liek lielāko trauciņu vidusdaļā un viegli iespiež salt sākušajā limonādes klājumā. Novieto šos atkal saldētavā uz 20 minūtēm.
Kad sasaluši, trauciņus atkal izņem laukā, piepilda atlikušo tilpumu ar limonādi un novieto atpakaļ saldētavā uz 2 stundām.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.