Aveņu sulas saldējums ar vaniļas pogaļu vidū

Mazi, saldi našķīši ar vaniļas saldējumu un aveņu limonādi.

10-12 gab.

PT55M

1 stunda + 3-4 stundas saldētavā

Atzīme (24 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Aveņu limonāde
300 ml ūdens
500 g aveņu
250 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
15 ml citrona sulas

Vaniļas saldējums
1 ola
70 g Dansukker dzidrā sīrupa
3 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
150 g saldā krējuma

Divu dažādu tilpumu silikona vai vienreizējie ledus trauciņi.

Instrukcijas

Vispirms pagatavo aveņu limonādi. Uzvāra ūdeni un ieber tajā avenes. Pārsedz ar vāku un uz mazas uguns vāra 10 minūtes. Neizšķīdušās ogas saspaida un šķidrumu caur sietu izkāš. Pievieno cukuru un citrona sulu.  Vēlreiz uzvāra, līdz viss cukurs ir izšķīdis. Lej tīrās, izkarsētās pudelēs un novieto uzglabāšanai vēsumā. 

Pagatavo saldējumu. Olas dzeltenumus, sīrupu un vaniļas cukuru bļodiņā sakuļ. Citā bļodā saputo olas baltumus.

Saldo krējumu saputo stingrās putās. Iecilā tajā olas dzeltenumu un cukura maisījumu. Beigās iecilā arī saputoto olas baltumu. 

Saldējuma masu sadala apmēram 12 silikona vai vienreizējos ledus trauciņos. Iesprauž tajos saldējuma kociņus un novieto saldētavā uz vienu stundu. 

Pagatavo limonādi: 100 ml sulas koncentrāta atšķaida ar 100 ml ūdens. Nelielu daudzumu limonādes ielej lielāko trauciņu apakšā un novieto tos saldētavā un 15 minūtēm.  

Sasalušos saldējuma trauciņus izņem no saldētavas un izņem no formītēm. Sasalušos saldējuma gabaliņus liek lielāko trauciņu vidusdaļā un viegli iespiež salt sākušajā limonādes klājumā. Novieto šos atkal saldētavā uz 20 minūtēm. 

Kad sasaluši, trauciņus atkal izņem laukā, piepilda atlikušo tilpumu ar limonādi un novieto atpakaļ saldētavā uz 2 stundām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Lieldienu šokolādes krēms Rocky Road

Lieldienu saldumi

Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.

Amerikāņu skaistuma kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Grezna pankūku torte ar banānu pildījumu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens. Turklāt tās ir iespējams pasniegt kopā ar dažādām gardām piedevām. Pamēģiniet tās nedaudz pārliet ar Dansukker zeltainais cukura sīrupu.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.