Aveņu ievārījums

Aveņu ievārījums ir viens no smaržīgākajiem un garšīgākajiem ievārījumiem pasaulē. Lai to pagatavotu mājās, nepieciešamas tikai divas sastāvdaļas – svaigas vai saldētas ogas un Dansukker ievārījuma cukurs. Tam pievienots pektīns, tāpēc cukuru vajadzēs divas reizes mazāk, nekā parasto cukuru.

1 litrs

25 minūtes

Atzīme (104 gab)

Sastāvdaļas

1 kg aveņu
0,5 kg Dansukker Ievārījuma cukura vai 330 g Marmelādes cukura

Instrukcijas

Avenes pārlasa un ber katliņā. Pievieno ievārījuma cukuru. Apvāra 3-4 minūtes. Ja nepieciešams, nosmeļ putas. Verdošu ievārījumu lej tīrās, izkarsētās burciņās, cieši aizvāko un uzglabā vēsumā.

Padoms: pēc šīs receptes varat pagatavot ievārījumu arī no citām ogām vai augļiem. Svarīgi, lai ogas būtu svaigas, nebojātas, bet augļi – arī nomizoti un sasmalcināti līdzīga izmēra gabaliņos.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Semifredo ar aveņu un pistāciju pildījumu

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Rabarberu sīrups

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.