Auzu pārslu cepumi ar zemesriekstu sviesta krēmu

16 gabali

Atzīme (9 gab)

Sastāvdaļas

Cepumiem
550 ml auzu pārslu
350 ml miltu
4 ēdamkar. kakao
225 g mīksta sviesta
400 ml Dansukker tumšā Muscovado cukura
2 lielas olas
2 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
50 g tumšās šokolādes
1 tējkar. cepamā pulvera
1,25 tējkar. sāls (pārslveida)

Zemesriekstu sviesta krēmam
2 ēdamkar. mīksta sviesta
200 ml Dansukker pūdercukura
100 ml dabīga krēmveida zemesriekstu sviesta
3 ēdamkar. piena
0,5 tējkar. sāls (pārslveida)

Instrukcijas

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 °C. Miltus un kakao ieber bļodā un samaisa. Atsevišķi sakuļ sviestu ar Muscovado cukuru. Pievieno olas, vaniļas cukuru, cepamo pulveri, sāli un visu kārtīgi sakuļ. Iemaisa auzu pārslas, miltus ar kakao un sadrupinātu šokolādi. No cepumu masas veido bumbiņas 2-3 cm diametrā un kārto uz ar cepampapīru apklātas cepešpannas. Katru bumbiņu mazliet piespiež ar pirkstu vai delnas pamatni. Cep aptuveni 10-12 minūtes un tad ļauj pilnībā atdzist.

Gatavo pildījumu. Mīkstu, istabas temperatūras sviestu, pūdercukuru, pienu un sāli sakuļ gaisīgā, krēmīgā masā.

Apmēram vienu tējkaroti pildījuma liek uz cepuma apakšas, mazliet izlīdzina un uzspiež otru cepumu virsū. Pildījumu jāspiež ļoti uzmanīgi, lai tas neiztecētu pāri cepumu malām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.