Sastāvdaļas
250 g (0,5 l) ogu vai augļu pēc izvēles
400 ml ūdens
150-200 g Dansukker niedru cukura „Demerara” vai baltā smalkā cukura
3 ēdamkar. kartupeļu cietes
Instrukcijas
Ogas noskalo un pārlasa. Ūdeni un cukuru uzvāra, pievieno ogas un vāra uz lēnas uguns 2-5 minūtes, atkarībā no ogu struktūras (piemēram, ērkšķogas jāvāra ilgāk nekā zemenes vai avenes). Kartupeļu cieti sajauc ar 100 ml ūdens un maisot pievieno ogām. Katlu noņem no uguns, uzliek vāku un atstāj atdzist.
Zupu pasniedz aukstu vai remdenu ar pienu vai krējumu. Zupu var bagātināt, pārkaisot ar drupinātiem cepumiem.
Ogas var aizvietot ar sakapātiem persikiem, plūmēm, rabarberiem vai āboliem.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.