Sastāvdaļas
250 g (0,5 l) augļu vai ogu
100 g saberztu mandeļu pastas
150 g sviesta vai margarīna
75 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
Šķipsniņa sāls
3 olas
60 g kviešu miltu
30 g kartupeļu cietes
1/2 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
50 g sasmalcinātu mandeļu
Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs
Instrukcijas
Noskalo augļus vai ogas. Augļus sagriež gabaliņos. Mandeļu pastu sarīvē, pievieno Muscovado, cukuru un sāli. Masā iemaisa olas, pievienojot pa vienai. Sajauc miltus, kartupeļu cieti, cepamo pulveri un vaniļas cukuru, iemaisa masā. Pievieno sasmalcinātās mandeles un sagrieztos augļus vai ogas. Masu salej kēksu formās vai kēksu pannā. Cep cepeškrāsns vidusdaļā ne vairāk kā 200 °C aptuveni 30 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru. Pēc vēlēšanās dekorē ar ogām.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.