Sastāvdaļas
200 g lazdu riekstu
150 g Dansukker baltā smalkā cukura
3 olas
Dekorēšanai
300 ml trekna saldā krējuma
12 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
25 g šķīstoša kakao dzēriena (piemēram, “Nesquik”)
100 g riekstu pralinē šokolādes
Plāna šokolāde
Sviests vai margarīns cepampannas ietaukošanai
Instrukcijas
Platā, seklā cepampannā ar noņemamām malām izklāj cepamo papīru un viegli ietauko to. Riekstus, cukuru un olas sablendē, līdz rieksti tiek samalti smalkos gabalos. Izlej maisījumu cepampannā un cep krāsns vidū 200°C apmēram 25 minūtes. Izņem kūku no cepamformas un noliek atdzist.
Saldo krējumu, vaniļas cukuru un šķīstošo kakao pulveri sakuļ gaisīgās putās. Apsmērē putas kūkai ap malām. Pārkaisa kūku ar sarīvētu šokolādi. Kūkas malas izgrezno ar plānas šokolādes gabaliņiem.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.