Ātrais musli un ogu deserts

Viegls un ātri pagatavojams sulīgs cienasts, ja neplānoti jādodas viesos vai negaidīti pieteikušies ciemiņi. Svaigas ogas papildinās sulīgais un bagātīgais Farīna cukurs, kam pievienota cukurniedru melase. Mulsi apgrauzdēts ar dzidro cukura sīrupu kraukšķīgai virskārtai, bet visu kopā pasniedz ar vieglu vaniļas mērci. Klasiski skandināviska “ogu kūka”.

6–8 porcijas

20 minūtes

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

400 g ogu pēc izvēles 
35 g Dansukker Farīna cukura 
18 g kartupeļu cietes 
5 g vaniļas cukura 
120 g musli maisījuma
75 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
50 g sviesta 

Ātrā vaniļas mērce
2 olu dzeltenumi 
25 g Dansukker baltā cukura
10 g vaniļas cukura 
200 ml saldā krējuma

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C temperatūru. 

Ogas samaisa ar Farīna cukuru, kartupeļu cieti un vaniļas cukuru, samaisa un ber kūkas cepamformā. Musli pārlej ar cukura sīrupu un kārtīgi izmaisa. Pārkaisa maisījumu pāri ogām. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes, līdz virskārta iegūst zeltainu nokrāsu.

Kamēr kūka cepas, pagatavo vaniļas mērci. Olas dzeltenumus sakuļ kopā ar vaniļas cukuru. Saldo krējumu saputo stingrās putās. Olu maisījumu uzmanīgi iecilā putukrējumā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Acu trifeles

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Marinēti ķirbji ar cidoniju sīrupu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Bumbieru kūka ar rozmarīnu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Klasiskais brūkleņu ievārījums

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.