Ātrā biezpiena strūdele

Atzīme (8 gab)

Sastāvdaļas

250 g biezpiena
150 g Dansukker baltā smalkā cukura
2 ēd. kar. mannas
20 g kartupeļu cietes
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
250 ml piena
½ citrona miziņas
1 ola
nedaudz ūdens
1 paciņa (500 g) kārtainās bezrauga mīklas
100 g rozīņu (izmērcētas siltā ūdenī kopā ar ruma esenci)
Pūdercukurs pārkaisīšanai *

 

Instrukcijas

Samaisa kartupeļu cieti ar cukuru, vaniļas cukuru un mannu. Katliņā uzvāra pienu, maisot pieber cietes, cukuru un mannas maisījumu, uzvāra un atdzesē. Masai pievieno caur sietu izberztu vai samaltu biezpienu, olu, sarīvētu citrona mizu un rozīnes. Kārtainās mīklas plāksnes atkausē, saliek vienu virs otras un plāni izrullē taisnstūra formā. Uz 2/3 mīklas uzsmērē biezpiena pildījumu, satin ciešā rullī, aizloka galus. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C. Sagatavoto strūdeli liek uz plāts, kas apklāta ar cepamo papīru, un vairākās vietās sadursta ar dakšiņu. Pārsmērē ar sakultu olu, pēc tam pārslaka ar aukstu ūdeni un cep apmēram 30 minūtes. Gatavo strūdeli izņem no krāsns un pārkaisa ar pūdercukuru.

 

 

* Dansukker pūdercukuram ir pievienots nedaudz kartupeļu cietes, lai tas nesaliptu, būtu slīdīgs un spožs. Pūdercukuru labāk pārkaisīt, izmantojot sietiņu.

 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.