Ar vaniļas krēmu pildītas bulciņas

Svaigas, mīkstas rauga mīklas bulciņas, pildītas ar aromātisku vaniļas krēmu, apslacītas ar kausētu sviestu un viegli apmērcētas cukurā. Rauga mīklai noteikti izmanto Dansukker dzidro sīrupu – tas ir krietni piemērotāks rauga darbināšanai un mīklas raudzēšanai par parasto, balto cukuru.

40 gab.

1 stunda + 2 stundas mīklas raudzēšanai

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Vaniļas krēms 
0,5 vaniļas pāksts
250 ml piena
4 olas dzeltenumi
40 g Dansukker baltā cukura
3 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
16 g kukurūzas cietes
25 g sviesta istabas temperatūrā

Rauga mīkla
50 g rauga
500 ml piena istabas temperatūrā
210 g Dansukker Dzidrā sīrupa
6 g malta kardamona
200 g sviesta istabas temperatūrā
780-900 g kviešu miltu
3 g sāls

Glazūra
sakulta ola+ūdens+sāls

Dekors
Kausēts sviests 
Dansukker baltais cukurbiešu cukurs vai
garšaugu cukurs

Instrukcijas

Vispirms pagatavo vaniļas krēmu. Vaniļas pāksti ar nazīti atver, un ar karoti izskrāpē mīkstumu. To izšķīdina verdošā pienā.

Olu dzeltenumus, cukuru, vaniļas cukuru un kukurūzas cieti sakuļ mīkstās putās. Nepārtraucot putošanu, tievā strūkliņā maisījumam pievieno silto pienu.

Maisījumu lej atpakaļ katliņā un, nepārtraucot maisīšanu, uzvāra. Kad krēms sabiezējis, to noņem no plīts un iekuļ tajā sviestu, kas sagriezts gabaliņos, pa vienam gabaliņam, līdz viss sviests izkusis. Krēmu izkāš caur sietu. Trauku ar krēmu pārklāj ar pārtikas plēvi un novieto vēsumā.

Pagatavo mīklu. Raugu sadrupina bļodā un pārlej ar siltu pienu. Maisa, līdz viss raugs izšķīdis.

Pievieno sīrupu, kardamonu, sviestu un miltus, atstājot pavisam nedaudz izmantošanai vēlāk. Mīklu mīca, līdz tā atlec no bļodas malām. Pievieno sāli un papildina ar miltiem, ja nepieciešams. Mīklu pārklāj ar tīru dvielīti un novieto siltumā raudzēšanai 20-30 minūtes.

Mīklu izklāj uz iemiltotas virsmas un sadala gabaliņos pa 40 gramiem katru. Gabaliņus saveļ bumbiņā un izkārto uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepampapīru. Ar iemiltotu pirkstu katrā bumbiņā iespiež iedobi un mazliet pieplacina. Pārklāj ar tīru dvielīti un atstāj siltumā vēl divas stundas uzrūgšanai.

Cepeškrāsni noregulē uz 225 °C. Uzrūgušās bulciņas pārsmērē ar sakultu olu un iedobēs iepilda vaniļas krēmu. Cep krāsns vidējā daļā 8-10 minūtes, līdz izveidojas zeltaina garoziņa. Kad izņemtas no krāsns, bulciņas apslaka ar ūdens un dzidrā sīrupa maisījumu attiecībā 1:1, lai bulciņas atgūtu zaudēto mitrumu.

Kad bulciņas atdzisušas, izkausē sviestu, otrā bļodiņā ieber balto cukuru, un tad maizītes apmērcē vispirms sviestā, tad – cukurā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ievārījumu un marmelādes

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Saldējums ar ievārījumu un cepumiem

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Klasiskais brūkleņu ievārījums

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Konservēti vasaras dārzeņi

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Plūmju pīrāgs

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.