Apelsīnu un šokolādes marmelāde

Ievārījuma cukurs marmelādi ļauj pagatavot mazāk saldu, saglabājot vairāk pašu augļu garšas. Citrusu laikā gatavota, tā burvīgi iederēsies uz grauzdētas tostermaizes vai brokastu putrā.

35 minūtes

Atzīme (30 gab)

Sastāvdaļas

1 kg apelsīnu
Sula un miziņa no viena laima
75 g sarīvētas baltās šokolādes
4 ēdamkar. liķiera „Cointreau”
500 ml Dansukker Ievārījuma cukura
2 ēdamkar. smalki sakapātu lazdu riekstu 

Instrukcijas

Apelsīnus nomizo, sagriež gabalos un liek katliņā kopā ar laima sulu un no laima plānās sloksnītēs nogrieztas miziņas gabaliņiem. Pārliek vāku un uz lēnas uguns vāra 10 minūtes. Pievieno šokolādi, liķieri un ievārījuma cukuru, maisot vāra 3 minūtes. Iemaisa lazdu riekstus. Nosmeļ putas. Marmelādi pilda tīrās, izkarsētās burkās, cieši aizvāko, atdzesē un uzglabā vēsumā. 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.