Sastāvdaļas
150 g šokolādes (vislabāk ar apelsīnu garšu)
250 ml Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
150 g sviesta
4 olas
1 ēd. kar. Dansukker pūdercukura
Apelsīnu šerbetam
150 ml ūdens
75 g Dansukker baltā smalkā cukura
500 ml apelsīnu sulas (svaigi spiestas vai no pakas)
1 citrons
Pasijas augļu mērcei
4 pasijas augļi
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
400 ml apelsīnu sulas
Rotājumam
2 apelsīni
Instrukcijas
Sakarsē krāsni līdz 170 °C.
Izkausē šokolādi, pūdercukuru un sviestu siltā ūdenī. Pieliek olas dzeltenumus un sakuļ biezā masā. Noņem maisījumu no uguns un maisa, līdz tas ir atdzisis un viendabīgs. Sakuļ olas dzeltenumus un pūdercukuru biezās putās un pievieno šokolādes maisījumam. Ielej gatavo mīklu apaļā ieziestā formā (diametrs apmēram 23 cm). Cep 30-40 minūtes.
Apelsīnu šerbets
Uzvāra ūdeni un cukuru. Uzvāra arī apelsīnu sulu un nosmeļ putas, līdz atlikusi tikai puse no sulas. Samaisa cukura šķīdumu ar apelsīnu sulu un pievieno citrona sulu. Izkāš šķidrumu caur sietu. Ieliek maisījumu saldējuma mašīnā vai saldētājā un sakuļ.
Pasijas augļu mērce
Savāra apelsīnu sulu un cukuru biezenī. Izņem pasijas augļu sēklas un pieliek tās maisījumam. Atdzesē maisījumu. Sagriež 2 apelsīnus šķēlītēs. Ieliek šķēlītes pasijas augļu mērcē un pasniedz kopā ar apelsīnu un šokolādes kūku un šerbetu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.