Sastāvdaļas
150 g šokolādes (vislabāk ar apelsīnu garšu)
250 ml Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
150 g sviesta
4 olas
1 ēd. kar. Dansukker pūdercukura
Apelsīnu šerbetam
150 ml ūdens
75 g Dansukker baltā smalkā cukura
500 ml apelsīnu sulas (svaigi spiestas vai no pakas)
1 citrons
Pasijas augļu mērcei
4 pasijas augļi
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
400 ml apelsīnu sulas
Rotājumam
2 apelsīni
Instrukcijas
Sakarsē krāsni līdz 170 °C.
Izkausē šokolādi, pūdercukuru un sviestu siltā ūdenī. Pieliek olas dzeltenumus un sakuļ biezā masā. Noņem maisījumu no uguns un maisa, līdz tas ir atdzisis un viendabīgs. Sakuļ olas dzeltenumus un pūdercukuru biezās putās un pievieno šokolādes maisījumam. Ielej gatavo mīklu apaļā ieziestā formā (diametrs apmēram 23 cm). Cep 30-40 minūtes.
Apelsīnu šerbets
Uzvāra ūdeni un cukuru. Uzvāra arī apelsīnu sulu un nosmeļ putas, līdz atlikusi tikai puse no sulas. Samaisa cukura šķīdumu ar apelsīnu sulu un pievieno citrona sulu. Izkāš šķidrumu caur sietu. Ieliek maisījumu saldējuma mašīnā vai saldētājā un sakuļ.
Pasijas augļu mērce
Savāra apelsīnu sulu un cukuru biezenī. Izņem pasijas augļu sēklas un pieliek tās maisījumam. Atdzesē maisījumu. Sagriež 2 apelsīnus šķēlītēs. Ieliek šķēlītes pasijas augļu mērcē un pasniedz kopā ar apelsīnu un šokolādes kūku un šerbetu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.