Sastāvdaļas
4-6 apelsīni bez sēklām
100 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
50 ml ūdens
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1/2 tējk. malta kanēļa
50 g valriekstu
Piedevas
viegli saputots krējums vai vaniļas saldējums
Instrukcijas
Kārtīgi nomazgā apelsīnu. Nogriež oranžo mizu un sagriež to strēmelēs. Pēc tam noņem balto kārtiņu un sagriež pārējo apelsīnu. Nogriež no apelsīniem balto plēvīti. Sagriež apelsīnu ripiņās vai nogriež balto plēvīti no šķēlītēm. Uzliek uz šķīvjiem vai lielākām paplātēm. Rupji sakapā valriekstus un pārkaisa ar tiem apelsīnus. Katliņā samaisa sīrupu ar ūdeni, vaniļas cukuru un kanēli un uzvāra. Uzlej uz apelsīniem.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.