Sastāvdaļas
50 g rauga
100 g sviesta
500 ml piena
210 g Dansukker dzidrā sīrupa
1 tējkar. sāls
1,5-2 ēdamkar. drupinātu anīsa sēklu
900 g kviešu miltu
750-1000 g kokosriekstu eļļas
Laima cukurs / kardamona cukurs
170 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
1 laima miza vai 2 tējkar. kardamona
Kanēļa/kokosriekstu/vaniļas cukurs
170 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura + 3 tējkar. kanēļa/
70 g kokosriekstu/1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
Instrukcijas
Raugu sadrupina bļodā un pārlej ar daļu piena. Sviestu katliņā izkausē, pievieno atlikušo pienu un atdzesē līdz 37 °C. Pievieno sīrupu, sāli un anīsa sēklas un raugu.
Pakāpeniski pievieno miltus un mīca apmēram 10 minūtes, līdz mīkla kļūst vijīga un spoža. Tad pārklāj ar tīru dvielīti un novieto siltumā uz 45 minūtēm.
Mīklu uz iemiltotas virsmas izrullē apmēram 1 cm biezumā un sagriež 8x3 cm loksnēs un katru loksni divās vietās iegriež. Var veidot arī citas formas, izmantojot cepumu formas, glāzes maliņu u.c. Ļauj mīklai atkal pacelties 20 minūtes.
Sagatavo cukura maisījumu pēc savas izvēles, izmantojot sastāvdaļās piedāvātos variantus.
Kokosriekstu eļļu uzkarsē līdz 180 °C. Temperatūras noteikšanai izmanto termometru vai pilienveida testu – iepilina eļļā lāsi mīklas: ja tā apbrūnē minūtes laikā, tātad eļļa ir vajadzīgajā temperatūrā.
Vienlaikus cep 2-4 virtuļus, katru 2-3 minūtes ilgi. Gatavus novieto uz salvetes, lai uzsūktos liekās taukvielas. Gatavus virtuļus apviļā garšvielu cukura maisījumā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.