Sastāvdaļas
225 g sviesta
300 g sasmalcinātas tumšās šokolādes (70 % kakao)
6 olas
90 g Dansukker cukurbiešu cukura
90 g Dansukker Farīna cukura
1 ēdamkar. vaniļas cukura
2 ēdamkar. tumšā ruma vai liķiera pēc izvēles
Pildījumam
50 g sviesta
275 g sasmalcinātas tumšās šokolādes
3 olu dzeltenumi
3 ēdamkar. Dansukker tumšā Muscovado cukura
3 tējkar. vaniļas cukura
3 olu baltumi
200 ml saldā krējuma
Glazūrai
100 ml saldā krējuma
75 g Dansukker zeltainā sīrupa
3 tējkar. vaniļas cukura
100 g šokolādes
Svaigas ogas garnējumam
Instrukcijas
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 °C un tās apakšējā daļā ievieto bļodu ar ūdeni. 20 cm Ø tortes formu ar noņemamām malām izklāj ar cepamo papīru tā, lai nosegtu arī formas malas un neļautu masai iztecēt.
Sviestu izkausē un tajā iejauc sasmalcinātu šokolādi. Maisa, līdz šokolāde izkususi. Olas un cukurus saputo gaisīgās putās un iecilā izkausēto šokolādi. Pievieno arī rumu, izmaisa un lej kūkas formā. Cep 50 – 60 minūtes, līdz kūka gatava. Atdzesē.
Pildījuma pagatavošana
Izkausē sviestu un pievieno sasmalcinātu šokolādi. Maisa, līdz šokolāde izkususi.
Olu dzeltenumus, Muscovado un vaniļas cukurus sakuļ. Pievieno sviesta un šokolādes maisījumu, izmaisa.
Olu baltumus saputo stingrās putās un pa vienai trešdaļai lēnām iecilā olu dzeltenumu masā.
Saputo saldo krējumu un uzmanīgi iecilā olu masā. Vienmērīgi izmaisa.
Masu pārklāj atdzesētai kūkas pamatnei, pārklāj ar pārtikas plēvi un novieto saldētavā uz 6 stundām.
Glazūras pagatavošana
Uzsilda saldo krējumu un Zeltaino sīrupu. Noņem no uguns, pievieno vaniļas cukuru un šokolādi. Maisa līdz masa viendabīga un gluda. Atdzesē.
Kūku izņem no saldētavas un pārliek uz šķīvja. Glazūru lej kūkas vidū un izlīdzina, ļaujot tai tecēt gar kūkas malām.
Liek saldētavā. No saldētavas kūku izņem īsi pirms pasniegšanas un dekorē ar svaigām ogām.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.