Sastāvdaļas
450 ml ūdens
1 citrona miziņa un sula
200 ml Dansukker baltā smalkā cukura
1 olas baltums
2–3 ēd. kar. kalvadosa
Rotājumam
šokolādes gabaliņi
Instrukcijas
Sagriež ābolus daivās un izvāra tos mīkstus katliņā ar 200 ml ūdens, zem vāka. Ļauj mazliet atdzist. Sasmalcina ar mikseri vai izberž caur sietu. Pievieno citrona sulu un miziņu.
No atlikušā ūdens un cukura pagatavo biezu uzlējumu. Ļauj tam atdzist.
Pievieno garšvielu uzlējumu biezenim, ielej to formā, un liek formu uz apmēram 3 stundām saldētavā. Masai jābūt pa pusei sastingušai.
Sakuļ olas baltumu stingrās putās. Lēni maisot, pievieno olas baltumu pussastingušajai masai. Pārsedz formu, ieliek to vēlreiz saldētavā un atstāj uz 2 stundām.
Sastingušajai masai pievieno kalvadosu. Pārsedz formu, ieliek atpakaļ saldētavā, kur to tur vismaz 5 stundas.
Izņem formu no saldētavas un 10 minūtes pirms pasniegšanas ieliek ledusskapī. Sadala želeju pa porciju trauciņiem un rotā ar šokolādes gabaliņiem.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.