Ābolu un vaniļas pīrāgi

10 pīrāgi

1 stunda

Atzīme (5 gab)

Sastāvdaļas

Vaniļas krēmam
2 olas dzeltenumi
3 ēdamkar. Dansukker baltā cukura
1 ēdamkar. kukurūzas cietes
125 ml saldā krējuma
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
1 tējkar. Dansukker Zeltainā sīrupa
10 g sviesta istabas temperatūrā

Pīrāgu mīklai
10 kārtainās mīklas sloksnes

Ābolu pildījumam
3 āboli
20 g sviesta
60 g Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
1,5 tējkar. malta kanēļa
1 šķipsniņa sāls

Dekorēšanai
1 olas baltums
Dansukker baltais cukurs

Instrukcijas

Vispirms pagatavo vaniļas krēmu. Mīkstās putās sakuļ olas dzeltenumus, cukuru un cieti. Saldo krējumu, vaniļas cukuru un sīrupu uzvāra un, tecinot tievā strūkliņā, iekuļ olu masā. Maisījumu lej atpakaļ katliņā un, nepārtraukti kuļot, uzvāra. Karsē, līdz krēms ir sabiezējis. Krēmu pārlej citā bļodā un pakāpeniski iekuļ sviestu. Novieto ledusskapī.

Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C. Kārtainās mīklas sloksnes izņem no saldētavas un izkārto uz cepešplāts.

Sagatavo ābolu pildījumu. Ābolus nomizo, izgriež serdes un sakapā. Pannā izkausē sviestu, pievieno sasmalcinātos ābolus, brūno cukuru, kanēli un šķipsniņu sāls. Maisot karsē 2 minūtes, tad atdzesē.

Uz katras mīklas sloksnes vienā malā liek vienu ēdamkaroti vaniļas krēma un vienu ēdamkaroti ābolu biezeņa. Otru loksnes pusi pārloka pāri un saspiež maliņas cieši kopā.

Olas baltumu sakuļ putās un pārsmērē pīrāgiem. Cep krāsns vidējā daļā 10-12 minūtes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.