Ābolu tako

Pagatavo šo spānisko uzkodu ar ābolu biezeni un vaniļas mascarpone krēmu! Tas ir ātri un viegli pagatavojams un iepriecinās ikvienu mielasta dalībnieku.

8 porcijas

40 minūtes plus laiks ievārījuma pagatavošanai

Atzīme (3 gab)

Sastāvdaļas

Ābolu ievārījums
3 āboli jeb aptuveni 300 g
60 g citrona sulas
0,5 citrona miziņas
95 g Dansukker Ievārījuma cukura

Tako laiviņas
90 g Dansukker Kanēļa cukura
6 tortiļas
50 g sviesta

Siera krēma pildījums
150 g mascarpone siera
45 g Dansukker pūdercukura
5 g vaniļas cukura
200 g saldā krējuma

Instrukcijas

Ievārījumu pagatavo vismaz vienu dienu iepriekš. Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež mazākos gabalos un katliņā apvāra 10 minūtes kopā ar citrona miziņu, sulu un cukuru. Gatavu ievārījumu lej tīrās, izkarsētās burciņās, cieši aizvāko un novieto vēsumā uzglabāšanai.

Tako laiviņas pagatavo neilgi pirms pasniegšanas. No katras tortiļas izgriež trīs aplīšus. Pannā izkausētā sviestā tortiļas aplīšus apcep zeltainus un bagātīgi pārkaisa ar kanēļa cukuru.  Vēl siltus pārloka uz pusēm un novieto, lai tie sacietē. Atbalstam var izmantot otrādi apgrieztu kēksiņu pannu vai tml.

Mascarpone sieru samaisa ar pūdercukuru un vaniļas cukuru. Saputo saldo krējumu un iecilā krēmā.

Kārto tako laiviņas, piepildot tās ar krēmsiera pildījumu un ābolu ievārījumu. 

Padoms! Tako laiviņas iespējams apcept arī uz grila. Apcepot uz grila, tās iesmērē ar sviestu pēc grilēšanas, un tikai tad pārkaisa ar kanēļa cukuru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.