Sastāvdaļas
Biezenis
5 āboli
2 ēdamkar. ūdens
1/2 citrona sulas
45 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
Sāļās drumstalas
50 g sviesta
40 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
1 ēdamkar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
30 g kviešu miltu
45 g auzu pārslu
50 g mandeļu miltu (pēc izvēles)
2 tējkar. malta kanēļa
2 šķipsnas sāls pārslu
Putukrējums dekorēšanai
Instrukcijas
Ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs. Liek katlā, pievieno ūdeni un citrona sulu, izmaisa un vāra 6 minūtes, līdz āboli mīksti. Atdzesē.
Drumstalu sastāvdaļas samaisa, izber uz cepešpannas un, pa reizei apmaisot, cep krāsns vidējā daļā apmēram 15 minūtes.
Kad viss atdzisis, biezeni kārto mazos trauciņos, pārkaisa ar sāļajām drumstalām un pievieno pa tējkarotei putukrējuma.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.