Sastāvdaļas
1 kg smiltsērkšķu
250 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
250 ml ūdens
Instrukcijas
Katliņā ber cukuru un ūdeni un vāra, līdz cukurs pilnībā izkusis un ūdens uzvārījies. Vāra vēl mazliet, līdz izveidojies sīrups. Noņem no uguns un pievieno smiltsērkšķus. Visu sablendē un izspiež caur sietu, ja vēlas atbrīvoties no sēkliņām.
Masu atdzesē līdz istabas temperatūrai un lej aukstumizturīgā traukā (kam pietiek vietas saldētavā) vai izmanto saldējuma pagatavošanas ierīci.
Liek saldētavā un ik pēc 30 minūtēm ar putojamo slotiņu samaisa, līdz sorberts sasalis.
Receptes autore: Anna Panna
Fotogrāfs: Elīna Upmale
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!
Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?
Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!
Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.
Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.