Sastāvdaļas
1 kg kabaču
100 ml spirta etiķa (24%)
300 ml ūdens
600 Dansukker Baltā smalkā cukura
10 g sāls
1 kanēļa standziņa
4 krustnagliņas
3 g melno piparu graudi
Norīvēta miziņa no puscitrona
Instrukcijas
Kabačus nomizo, pārgriež uz pusēm, izņem sēklas. Sagriež 2-3 cm biežās šķēlēs. Etiķi, ūdeni, cukuru un sāli katliņā uzvāra. Pievieno kabačus un vāra 2 minūtes. Ar caurumotu karoti izņem ārā kabačus un liek tos siltās, sterilizētās burkās. Marinādei pievieno garšvielas un citrona miziņu un uz lēnas uguns vāra vēl 15 minūtes. Ļauj mazliet atdzist, bet vēl karstu lej virsū kabačiem. Burkas noslēdz. Glabā vēsā vietā.
Kabaču vietā var izmantot ķirbjus.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!
Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?
Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!
Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.
Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.