Sastāvdaļas
200 g aprikožu
900 ml piena (2,5 %)
15 g trekna saldā krējuma
2 olas
1 ēdamkar. Dansukker cukurniedru cukura
1 šķipsniņa sāls
2 ēdamkar. galda etiķa (9 %)
Instrukcijas
Aprikozes izmērcē siltā ūdenī apmēram pusstundu, tad sakapā sīkos gabaliņos. Katliņā lej pienu un saldo krējumu un liek vārīties. Sakuļ olas, pievienojot cukuru, sāli un etiķi. Saputoto olu maisījumu lej verdošajā piena masā un maisa, līdz olbaltums sarecējis un šķidrums atsulojies. Masu lej ar marlīti pārklātā bļodiņā. Pievieno aprikozes un izmaisa. Maisiņa galus saliek kopā, nospiež šķidrumu un galu nosien ar diegu. Liek zem neliela sloga un atstāj uz divām stundām ledusskapī.
Receptes autori: Jānis un Maija Kairi
Foto: Gvido Kajons
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!
Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?
Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!
Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.
Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.