Sastāvdaļas
400 g mizotu apelsīnu
400 ml burkānu sulas
4 g apiņu*
200 g Dansukker marmelādes cukura
Instrukcijas
Burkānu sulai pievieno 3 g apiņu, un liek vārīties. Uzvāra, notur 10 minūtes ievilkties, un izkāš caur sietu.
Apelsīnus nomizo ar nazi un sagriež īkšķa lieluma gabalos.
Liek apelsīnus vārīties kopā ar burkānu sulu, pievieno cukuru. Vāra 10 minūtes.
Pēc 10 minūtēm pievieno vēl 1g apiņu, lēni maisot, pavāra vēl 3–4 minūtes un pilda burkā.
*apiņus var iegādāties Rīgas Centrāltirgū, sakņu paviljona garšvielu stendā vai specializētos veikalos.
Receptes autors: Uģis Veits
Fotogrāfs: Māris Kiseļovs
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!
Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?
Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!
Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.
Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.